المواضيع الأخيرة
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 16 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 16 زائر لا أحد
أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 56 بتاريخ الأربعاء 9 أكتوبر 2024 - 14:42
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
نائل عبدالرحمن العلي | ||||
mhhm34 | ||||
smsm | ||||
سوسو | ||||
أمير النهار | ||||
مجنون عاقل | ||||
mud_meto | ||||
هاني العلي | ||||
طارق | ||||
القناص |
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 310 عُضو.آخر عُضو مُسجل هو Yasmennael فمرحباً به.
أعضاؤنا قدموا 1662 مساهمة في هذا المنتدى في 908 موضوع
بحـث
الكشرى المصرى بالصور
2 مشترك
:: منتدى مطبخ smsm :: أشهى الأكلات
صفحة 1 من اصل 1
الكشرى المصرى بالصور
فى البداية انا بعمل الكشرى لازم اعمل معاه مشروب اسمه حمص
الشاموهقولكم بنعملهم ازاى خطوة خطوة
وفيه
حاجة مهمة للكشرى وهى الدقة
وهى بتاخد وقت للتتبيلة
وعشان كده نعملها اولا
ومقاديرها كالتالى:
حوالى 4
فصوص ثوم مفرومة ناعم
1 ملعقه صغيرة كمون
ملح حسب الرغبة
2 ملعقه كبيرة
خل
كوب ماء
الطريقه:
نضيف الثوم والكمون
معا والملح كمان
ونقلب ثم نضيف
ملعقتى الخل
ونضيف الماء
ونتاكد من الملح
ونعبيه في زجاجه
مناسبه
كده خلصنا
الدقه في ناس بتحب تخليها مشطشطة بانها تضيف فلفل حامى
نبتدى بالكشري
والبصل المحمر
مكوناته:
مقدار
بصلتين متوسطتين مقطعين شرايح واحنا بنسميه الورد
نضيف للبصل ملح "حوالى
ملعقه كبيرة ممسوحه" ونقلبه جيدا
في الوقت الذي نضع فيه الزيت في الانيه ونضع
عليه البصل
ونقلب
هنا
قرب ياخد اللون الذهبي
خد اللون
الذهبي
وكفاية كده
ليتحرق
نخرجه على ورق نشاف " ويستخدم في الاخر لتجميل الوجه بتاع
الطبق"
الصلصة:
المكونات
ملعقتين
زيت
بصله متوسطة مفرومة
4 فصوص ثوم مفرومة
5 قطع طماطم مضروبة بالخلاط
"بتكون عندى مفرزنة"
2 ملعقه معجون طماطم
2 ملعقه كبيرة خل
ملعقه صغيرة
كمون
ملح حسب الرغبه
الطريقه
نضع الزيت في كسرولة او اناء
عميق
ونضيف البصل حتى تذبل
ثم نضيف الثوم ونقلب
ثم نضيف الطماطم
ومعجون الطماطم
ونتركها تغلي
ثم نضيف الخل
والكمون
ونتركها تتقل شويه عالنار يعنى تتسبك او تبقى مركزة
الارز انا بعمله بالشعرية لوحده هكذا:
المقادير نص كيلو رز
وربع كيلو شعرية
اولا حمرى الشعيرية:
اسلقيها
مع الرز في مرق دجاج
مقدار الماء او المرقة نفس مقدار الرز والشعرية
اسلقي
العدس الاسود
yasmen
الشاموهقولكم بنعملهم ازاى خطوة خطوة
وفيه
حاجة مهمة للكشرى وهى الدقة
وهى بتاخد وقت للتتبيلة
وعشان كده نعملها اولا
ومقاديرها كالتالى:
حوالى 4
فصوص ثوم مفرومة ناعم
1 ملعقه صغيرة كمون
ملح حسب الرغبة
2 ملعقه كبيرة
خل
كوب ماء
الطريقه:
نضيف الثوم والكمون
معا والملح كمان
ونقلب ثم نضيف
ملعقتى الخل
ونضيف الماء
ونتاكد من الملح
ونعبيه في زجاجه
مناسبه
كده خلصنا
الدقه في ناس بتحب تخليها مشطشطة بانها تضيف فلفل حامى
نبتدى بالكشري
والبصل المحمر
مكوناته:
مقدار
بصلتين متوسطتين مقطعين شرايح واحنا بنسميه الورد
نضيف للبصل ملح "حوالى
ملعقه كبيرة ممسوحه" ونقلبه جيدا
في الوقت الذي نضع فيه الزيت في الانيه ونضع
عليه البصل
ونقلب
هنا
قرب ياخد اللون الذهبي
خد اللون
الذهبي
وكفاية كده
ليتحرق
نخرجه على ورق نشاف " ويستخدم في الاخر لتجميل الوجه بتاع
الطبق"
الصلصة:
المكونات
ملعقتين
زيت
بصله متوسطة مفرومة
4 فصوص ثوم مفرومة
5 قطع طماطم مضروبة بالخلاط
"بتكون عندى مفرزنة"
2 ملعقه معجون طماطم
2 ملعقه كبيرة خل
ملعقه صغيرة
كمون
ملح حسب الرغبه
الطريقه
نضع الزيت في كسرولة او اناء
عميق
ونضيف البصل حتى تذبل
ثم نضيف الثوم ونقلب
ثم نضيف الطماطم
ومعجون الطماطم
ونتركها تغلي
ثم نضيف الخل
والكمون
ونتركها تتقل شويه عالنار يعنى تتسبك او تبقى مركزة
الارز انا بعمله بالشعرية لوحده هكذا:
المقادير نص كيلو رز
وربع كيلو شعرية
اولا حمرى الشعيرية:
اسلقيها
مع الرز في مرق دجاج
مقدار الماء او المرقة نفس مقدار الرز والشعرية
اسلقي
العدس الاسود
في الاخر المكرونة
بتكون منها نوعين اسباجتى ومقصوصة صغيرة وممكن اى
شكل تحبيه كمان بس دى اصوله
ودلوقتى هنغرف
الطبق
نبدا بالارز ثم المكرونة ثم العدس ثم الصلصة ثم البصل او الورد كما
نسميه
وهذا هو شكله النهائى
وبالهنا والعافية
اماالحمص
هجيبه بعد الفاصل
سلام يارب يكون الكشرى عجبكوا
بتكون منها نوعين اسباجتى ومقصوصة صغيرة وممكن اى
شكل تحبيه كمان بس دى اصوله
ودلوقتى هنغرف
الطبق
نبدا بالارز ثم المكرونة ثم العدس ثم الصلصة ثم البصل او الورد كما
نسميه
وهذا هو شكله النهائى
وبالهنا والعافية
اماالحمص
هجيبه بعد الفاصل
سلام يارب يكون الكشرى عجبكوا
yasmen
الكشرى المصرى بالصور
[img][/img]
شكرا حبيبتي على فكرة انا جربته اليوم حلو اوي اوي اوي مرس سمسم لانك عرفتني صحيح ازاي أعمله لاني كنت اسمع به بس كنت اضنه انه يتعمل برز فقط
[img][/img]
سوسو
شكرا حبيبتي على فكرة انا جربته اليوم حلو اوي اوي اوي مرس سمسم لانك عرفتني صحيح ازاي أعمله لاني كنت اسمع به بس كنت اضنه انه يتعمل برز فقط
[img][/img]
سوسو
سوسو- مشرفه
- عدد المساهمات : 199
النقاط : 5748
الرتبه : 0
تاريخ التسجيل : 07/05/2010
العمر : 41
:: منتدى مطبخ smsm :: أشهى الأكلات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الإثنين 4 مايو 2020 - 16:41 من طرف smsm
» كل سنه وانت طيب نائل
الأحد 19 يناير 2020 - 0:38 من طرف smsm
» كل سنه وانت طيب نائل
الأحد 19 يناير 2020 - 0:32 من طرف smsm
» كل سنه وانت طيب نائل
الأحد 19 يناير 2020 - 0:31 من طرف smsm
» الم الم
الجمعة 29 نوفمبر 2019 - 20:00 من طرف smsm
» صوت قادم من الجنه
الإثنين 25 نوفمبر 2019 - 0:27 من طرف smsm
» موولاى
الإثنين 25 نوفمبر 2019 - 0:14 من طرف smsm
» مولاى
الإثنين 25 نوفمبر 2019 - 0:10 من طرف smsm
» أفضل انواع كاميرات مراقبة 2019
الإثنين 1 يوليو 2019 - 21:37 من طرف كاميرات
» أفضل انواع كاميرات مراقبة 2019
السبت 29 يونيو 2019 - 21:39 من طرف كاميرات