المواضيع الأخيرة
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 1 عُضو حالياً في هذا المنتدى :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 1 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 54 بتاريخ الجمعة 7 سبتمبر 2012 - 3:15
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 299 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو Ahmad Altayf فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 1650 مساهمة في هذا المنتدى في 898 موضوع
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم


الكشرى المصرى بالصور

اذهب الى الأسفل

الكشرى المصرى بالصور

مُساهمة  smsm في الجمعة 6 أغسطس 2010 - 3:27

فى البداية انا بعمل الكشرى لازم اعمل معاه مشروب اسمه حمص
الشاموهقولكم بنعملهم ازاى خطوة خطوة


وفيه
حاجة مهمة للكشرى وهى الدقة
وهى بتاخد وقت للتتبيلة
وعشان كده نعملها اولا
ومقاديرها كالتالى:
حوالى 4
فصوص ثوم مفرومة ناعم
1 ملعقه صغيرة كمون
ملح حسب الرغبة
2 ملعقه كبيرة
خل
كوب ماء


الطريقه:
نضيف الثوم والكمون
معا والملح كمان


ونقلب ثم نضيف
ملعقتى الخل



ونضيف الماء
ونتاكد من الملح



ونعبيه في زجاجه
مناسبه




كده خلصنا
الدقه في ناس بتحب تخليها مشطشطة بانها تضيف فلفل حامى

نبتدى بالكشري
والبصل المحمر


مكوناته:


مقدار
بصلتين متوسطتين مقطعين شرايح واحنا بنسميه الورد


نضيف للبصل ملح "حوالى
ملعقه كبيرة ممسوحه" ونقلبه جيدا
في الوقت الذي نضع فيه الزيت في الانيه ونضع
عليه البصل



ونقلب

هنا
قرب ياخد اللون الذهبي



خد اللون
الذهبي

وكفاية كده
ليتحرق
نخرجه على ورق نشاف " ويستخدم في الاخر لتجميل الوجه بتاع
الطبق"



الصلصة:
المكونات

ملعقتين
زيت
بصله متوسطة مفرومة
4 فصوص ثوم مفرومة
5 قطع طماطم مضروبة بالخلاط
"بتكون عندى مفرزنة"
2 ملعقه معجون طماطم
2 ملعقه كبيرة خل
ملعقه صغيرة
كمون
ملح حسب الرغبه


الطريقه
نضع الزيت في كسرولة او اناء
عميق
ونضيف البصل حتى تذبل
ثم نضيف الثوم ونقلب

ثم نضيف الطماطم
ومعجون الطماطم



ونتركها تغلي
ثم نضيف الخل
والكمون

ونتركها تتقل شويه عالنار يعنى تتسبك او تبقى مركزة
الارز انا بعمله بالشعرية لوحده هكذا:
المقادير نص كيلو رز
وربع كيلو شعرية
اولا حمرى الشعيرية:



اسلقيها
مع الرز في مرق دجاج
مقدار الماء او المرقة نفس مقدار الرز والشعرية

اسلقي
العدس الاسود

في الاخر المكرونة

بتكون منها نوعين اسباجتى ومقصوصة صغيرة وممكن اى
شكل تحبيه كمان بس دى اصوله


ودلوقتى هنغرف
الطبق

نبدا بالارز ثم المكرونة ثم العدس ثم الصلصة ثم البصل او الورد كما
نسميه
وهذا هو شكله النهائى

وبالهنا والعافية
اماالحمص
هجيبه بعد الفاصل
سلام يارب يكون الكشرى عجبكوا







yasmen


ttp://imageshack.us/photo/my-imattp://imageshack.us/photo/my-imahttps://redcdn.net/ihimg/photo/my-images/5/18051818.gif/https://redcdn.net/ihimg/photo/my-images/5/18051818.gif/

smsm
مالكة الموقع

عدد المساهمات : 200
النقاط : 4909
الرتبه : 1
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
العمر : 42
الموقع : الاسكندريه

http://amerelnahar.ahlamontada.net/profile.forum?mode=editprofil

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الكشرى المصرى بالصور

مُساهمة  سوسو في الجمعة 6 أغسطس 2010 - 21:04

[img][/img]


شكرا حبيبتي على فكرة انا جربته اليوم حلو اوي اوي اوي مرس سمسم لانك عرفتني صحيح ازاي أعمله لاني كنت اسمع به بس كنت اضنه انه يتعمل برز فقط


[img][/img]




سوسو
avatar
سوسو
مشرفه

عدد المساهمات : 199
النقاط : 3427
الرتبه : 0
تاريخ التسجيل : 07/05/2010
العمر : 35

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى